İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog 9 Mart'ta Ankara'ya geliyor

Herzog 9 Mart'ta geliyor! İsrail'le yeni dönem başlıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 9-10 Mart'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ise Filistin ve İsrail'de temaslarda bulunacak.

Türkiye ile İsrail ilişkilerinde yeni dönem başlıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 9-10 Mart tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. Herzog'un bu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan baş başa ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca ziyaret kapsamında heyetler arası görüşmelerin de gerçekleştirilmesi bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal Kudüs'e ziyaret gerçekleştiriyor.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna'ya resmi ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Herzog'un mart ortalarında Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylemişti. Başkan Erdoğan, "İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un bu ziyaretiyle ikili ilişkilerimizi geleceğe yönelik farklı bir zemine olumlu istikamette oturtmanın gayretinde olacağız. Bu yaklaşım İsrail'de de mevcut" demişti.

FİLİSTİN'LE İSTİŞARE

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, 16-17 Şubat'ta Filistin ve İsrail'i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, heyetin Filistin'de Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edilmesi ve ülke yetkili makamlarıyla temaslarda bulunması öngörülüyor. Heyet, İsrail ziyaretinde ise İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin hazırlıklarını ele alacak ve siyasi istişarelerde bulunacak.