İŞKUR iş başvurusu nasıl yapılır? 2022 İŞKUR iş ilanları listesinde hangi meslekler var, şartları nedir?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ilan listesi ve duyuruları her geçen gün günceleniyor. Yüz binlerce kişinin iş bulmasına vesile olan İŞKUR açık iş ilanları listesi ile birlikte meslek gruplarına göre şartlar belirleniyor. Peki İŞKUR iş başvurusu nasıl yapılır, iş ilanları listesinde hangi meslek grupları var, şartları nedir?

İŞKUR'un resmi internet sitesinde yer alan Açık İş Pozisyonları bölümü her gün milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. İş verenler tarafından İŞKUR üzerinden yayınlanan personel alımlarına ilişkin iş ilanları listesi ve şartları merak konusu oldu. Söz konusu internet aramalarında "İŞKUR iş başvurusu nasıl yapılır? 2022 İŞKUR iş ilanları listesinde hangi meslekler var, şartları nedir?" sorularına yanıt arayanlar için güncel verileri bu haberimizde derledik.

İŞKUR İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor.

İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor.

Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

GÜNCEL İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR'DA EN ÇOK ALIM YAPAN KADROLAR

Aktif işçi arayan mesleklerin listesini İŞKUR istihdam/AcikIsMeslek bağlantısından görebilirsiniz.

İŞKUR KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İş arayan vatandaşlar, güncel İŞKUR ilanları için öncelikle İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlaması ve İŞKUR'a giriş yapması gerekiyor. Daha sonra İŞKUR güncel iş ilanları kısmından veya daha spesifik bir sorgulama için 'İstihdam' ekranında açık iş ilanı aramak için;

* Aradığınız pozisyon, meslek, nitelik, beceri ve firma bilgisini girin

* Çalışma yeri bilginizi girin.

* Meslek, öğrenim durumu bilgilerinizi girin.

* İşyeri seçin.

* Engelli veya vardiya gibi özel durum varsa seçimlerinizi yapın.

* İşyeri unvanını girin.

* Son olarak en altta sağda bulunan 'Ara' seçeneğine tıklayın.

Bu adımlarla size uygun güncel İŞKUR ilanlarını görüntüleyebilir ve tercihinize göre başvurularınızı hemen gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR NEDİR?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.