İŞKUR aciliyetle duyurdu! Ülke genelinde 112.393 işçi alımı olacak! Listeler tek tek belli oluyor

Yaz ayları yaklaştı. Hal böyle olunca özel sektörde işçi açığı da arttı. İŞKUR üzerinden iş arayanlar için yeni ilanlar duyuruldu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mayıs ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde işçi alımı yapılacak olan sektörleri kapsamlı bir şekilde açıkladı. Yaz ayları öncesinde eleman açığını kapatmak isteyen özel sektördeki firmalar güncel işçi alımlarını İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Başvuru yapmak istediğiniz ilanı seçerek site üzerinden başvurunuzu kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

İŞKUR aciliyetle duyurdu. Ülke genelinde 112.393 işçi alımı olacak. Listeler tek tek belli oluyor. Mayıs ayında alım yapılacak sektörler ve işçi alımı sayısı belli oldu. Ülke geneli yapılacak alımlar için öncelikle İŞKUR'a kayıt olmak gerekmektedir. Ancak üye olmadan da ilanları kolaylıkla inceleyebilirsiniz. Yeni ayın ortalarında eleman açığı olan sektörler yeni alımlar için kapsamlı duyuruyu paylaştı. Mesleğinizle ilgili yayınlanan ilanları kapsamlı bir şekilde inceleyebilir, başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

İLANLARA NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

www.iskur.gov.tr adresinde yer alan girişine tıklandıktan sonra, TC kimlik numarası ve şifre girilerek sisteme giriş yapılır.

Özgeçmiş menüsünden eğitim, iş tercihleri, deneyim gibi girilmesi gereken zorunlu ve isteğe bağlı bilgileri girmeniz gerekmektedir.

İŞKUR GÜNCEL İŞÇİ ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenim bilgilerinizi ve meslek bilgilerinizi girmeniz zorunludur. Birden fazla girilebilen bilgilerinizi girerken "ekle" komutunu kullanarak, her bir bilgiyi tek tek eklemeniz gerekmektedir. Örneğin: okul bilginizi girerken, bitirmiş olduğunuz her bir okulun (ilk, orta, üniversite, v.b) öğrenim seviyesi, adı, bölümü, başlama ve bitirme yıllarını girdikten sonra, "ekle" komutunu kullanarak kayıt bilgilerinize ekleyebilirsiniz. "ekle" komutunu kullanmadığınız takdirde, girmiş olduğunuz bilgiler kaydedilmeyecektir.

Eğer daha önce KPSS/EKPSS/YDS gibi ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu sınavlarına girmiş iseniz, "sınav bilgilerini getir" tıklandığında sonuçlarınız otomatik olarak sistem tarafından yüklenecektir.

En son sayfaya geldiğinizde (en son sayfanın adı "işlem sonu"dur), "kaydet" komutunu kullanarak, girmiş olduğunuz bütün bilgileri kaydedebilirsiniz. Böylece iş arayan kaydınız tamamlanmış olur.

BAŞVURULAR NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

İş ilanlarına yönelik hareketlerinizi, "başvurularım" bağlantısına tıklayarak ulaşılan sayfadan takip edebilirsiniz.

Ziraat ve İş Bankası'ndan daire arayanlara muhteşem fırsat! 60 şehirde 1+1 2+1 evler ilana çıktı!

81 ilden duyuru geliyor! 5 şarta uyana müjde! İŞKUR TYP aracılığıyla 4 iş koluna alım yapılacak!