İSKİ'den aile faciası!

Hiç oturmadığı adreste İSKİ abonelik borcu çıktı, emekli maaşına haciz konuldu. Üstelik eşine, “Orada eşinin dostu oturuyordur” diyerek karı kocayı boşanma aşamasına getirdiler.

Sultangazi'de ikamet eden Murat Yüksel'e, İSKİ, 2005 yılında hiç ikamet etmediği bir adresteki aboneliği nedeniyle borcunun olduğu öne sürerek tebligat gönderdi. Gelen tebligatla Yüksel Ailesi neye uğradığını şaşırırken, isim benzerliği olduğunu düşünen aile, konuyu takip etmedi. Bir süre sonra Kastamonu'ya taşınan aileye bu defa 2 bin 386 TL'lik haciz borcu gelince aile soluğu İstanbul'da aldı. Sultangazi'deki İSKİ şubesine borca itiraz etmek için giden Yüksel Ailesi, görevlilerden duruma ilişkin, 'Belki eşinizin dostu vardır o adreste' gibi bir yanıt alınca neye uğradıklarını şaşırdı. Görevlilerin verdiği yanıt, Yüksel çiftini boşanma aşamasına getirdi. Borç nedeniyle Murat Yüksel'in emekli maaşına ise el koyuldu. Yüksel çifti yetkililerden çözüm üretmesi için destek bekliyor.

RESMEN YUVA YIKIYORLAR

Elvide Yüksel, "Kimlik ve ikamet istemeden nasıl abonelik yapmışlar bize yazık günah değil mi? Geçen gün İSKİ'ye gittiğimde bana belki eşin, 'kadın dostunu götürmüştür' dediler. Yuva yıkıyorlar resmen. Yuvamı dağıtsaydım ne olacaktı" diye konuştu.