İnşaat demirleri vücuduna saplandı! Öldüren ihmal

Evine kısa yoldan gitmek için inşaat alanından geçen Eşref Güneş'in ayağı kaydı, temel çukuruna düştü. Vücuduna demir saplanan çocuk, kurtarılamadı. Acılı aile, inşaatta hiçbir önlem alınmamasına isyan etti.

DHA-İHA

İstanbul Eyüpsultan'da arkadaşlarıyla okul bahçesinde top oynayan Eşref Güneş (11), eve kestirmeden gitmek için bir inşaatın yanından geçmek istedi. Ayağı kayan çocuk, dengesini kaybederek inşaatın temel çukuruna düştü. Kolondaki açıkta bulunan demirler, küçük Eşref'in vücuduna saplandı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, çocuğu sağlandığı demirlerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Ancak Eşref Güneş'in hayatını kaybettiği belirlendi. Amca Mehmet Güneş, yeğeninin ihmalkârlık yüzünden öldüğünü söyledi. Dayı Reşat Güneş de, çocuğun düştüğü söylenince ufak bir kaza sandık. Aynı yolu sadece Eşref değil arkadaşları da kullanıyormuş. Oraya herkesin girmesi için açık bir zemin oluşturulmuş" diye konuştu.

ETRAFI AÇIK TEDBİR YOK

Mahalle sakinleri, çocuğun geçtiği yolda yeterli önlem alınmadığını söyledi. Durmuş Emre, inşaatta 7-8 aydır önlem alınmadığını öne sürerken, başka bir mahalleli de "Bekçi koysalar ya da demir yapsalar belki bu olay olmazdı" dedi.