Daha önce Amerika'da görülen ve iki yeni türüne İngiltere'de rastlanan katil çekiç kafalı yassı solucan biyoçeşitliliği ve tarımı tehdit ediyor. Boyutları 20 ila 40 santimetre arasında değişebilen bu canlıların kendilerinden ufak böcekleri ve omurgasızları yutarak, içinde bulundukları ekosistemi yok ettikleri biliniyor.
Çekiç başlı yassı solucanlara ilişkin yapılan araştırmalarda biyoçeşitliliğe ve tarım ürünlerine zarar verebildiği, ancak insanlar ve evcil hayvanlara bir zararı olmadığı belirtildi. Vücudundan bir parçası koptuğunda kendini yenileyen hayvanın öldürülmesinin imkansız olduğu ve türün Asya'dan ABD'ye geldiği açıklandı. Yeni çeşitlerden biri Fransa ve İtalya'da, diğer ise Afrika yakınlarındaki adalarda rastlandı.
Paris Ulusal Tarih Müzesi'nden uzmanlar, karantina sırasında en son verilere baktıktan sonra yeni çeşitler konusunda uyardı. Profesör Jean-Lou Justine, "Bu türlerin yayılma potansiyeli var, tüm dünyayı istila edebilirler" dedi.
Örnekleri toplayan Enrico Ruzzier, "Güneş yüzeyi ısıtmaya başlar başlamaz binlerce yassı solucanın çıktığını görebilirsiniz" diye konuştu.