İngiltere bu sağlık skandalıyla çalkalanıyor! Korku filmi gibi hastane... 201 bebek ölü doğdu

İngiltere'de sağlık skandalı... Son 20 yılda 201 bebeğin ve 12 annenin öldüğü, yüzlerce çocuğun da sakat doğduğu ortaya çıktı. Hekimlerin tehditle susturulduğu olayın sebebinin yetersiz bakım olduğu raporlandı.

İngiltere'nin Cumbria, Doğu Kent, Nottingham ve Güney Galler bölgelerinde son 20 yılda 12 anne ile 201 bebeğin öldüğü, pek çoğunun beyin hasarıyla doğduğu ortaya çıktı. Skandal bir süredir ölümlerle ilgili kampanya yürüten mağdur aileler için araştırma yapan ebe Donna Ockenden'in raporuyla ortaya çıktı.

SUSTURULMUŞLAR!

2017 yılının mayıs ayında hükümet tarafından başlatılan soruşturmada, ölümlerin iyi bir bakımla önlenebileceği belirtildi. Soruşturmanın ardından vakıf hastanesi, ailelerden özür diledi. Daily Mirror gazetesi skandalı manşetine taşırken, BBC, hastane ve yerel yetkililer tarafından mağdurların konuşmasının engellendiğine ve hemşirelerin tehdit edilerek susturulduğuna değindi. Tarihin en kötü skandalı olarak kabul edilen olayla ilgili rapora göre hastanede annelerin sezaryenleri reddedildi, birçok bebek kırık kafataslarıyla doğdu, oksijensiz kaldı. 2000-2020 yılları arasında hastanelerde doğumlarla ilgili bin 862 şikayetin ardından bin 600 ailenin şikayetleri incelendi. Rapora göre bazı aileler birden fazla çocuğunu kaybetti.

Anne Rhiannon Davis, kızı Kate'i kaybettikten sonra kampanya başlattı.

Mağdur aileler, başka ailelerinin canının yanmaması için yetkililere seslendi.

HASTANELERİN %41'İ GÜVENLİĞİ ARTIRMALI

Komisyon raporuna göre ülkedeki doğum hastanelerinin yüzde 41'inin güvenlik önlemlerini artırması gerektiği ve yalnızca yüzde 1'inin yeterli önlemlere sahip olduğu belirtildi.