İngiliz esirlere karşı Medvedçuk... Londa'ya takas çağrısı

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşta Moskova ve Kiev esirler üzerinden restleşmeye başladı. Rusya'nın elindeki iki İngiliz esire karşılık Rusya lideri Putin'in yakın arkadaşı olan Ukraynalı oligark Medvedçuk'un takas edilmesi gündeme geldi.

Rusya devlet kanalı, Rus güçlerin elinde esir olan iki İngiliz askere dair bir video yayınladı. Videoda, Shaun Pinner ve Aiden Aslin adlı iki İngiliz gönüllünün, Ukrayna için savaşırken esir düştüğü belirtiliyor. Yayınlanan videoda İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a seslenen Pinner ve Aslin yardım talep ediyor. Pinner ve Aslin, kendilerinin Ukrayna'nın geçen hafta tutukladığı ve Rusya lideri Putin'e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı oligark Viktor Medvedçuk'a karşı takas edilmelerini öneriyor.

ÜNLÜ TELEVİZYONCU CEPHEYE İNDİ

Dünyanın dört bir yanından eski askerler ve gönüllüler Ukrayna saflarında savaşmak için harekete geçiyor. ABD'li MSNBC kanalından Malcolm Nance de bu isimlerden biri. Eski bir donanma askeri olan Nance başta MSNBC olmak üzere birçok ABD televizyonunda istihbarat, terörizm ve dış politika analisti olarak çalışmıştı. Nance sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Konuşmaktan bıktım, buraya kadar" ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜ SAVAŞÇILAR İNGİLTERE'Yİ KARIŞTIRDI

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin 'gölge başsavcısı' Emily Thornberry, Ukrayna'da savaşırken esir olan Shaun Pinner ve Aiden Aslin'in kötü durumda olduğunu belirterek, "İngiliz halkının Ukrayna'daki savaşa dahil olması uygun değil. Rusya'yla esir pazarlığı yapamayız" dedi.