İlker Reis hadlerini bildirdi: Cesaretin varsa gel müdahale et

Türk balıkçıdan Yunana tarihi ayar: Geldikleri gibi gittiler. Ege'de uluslararası sularda Yunan hücumbotu tarafından taciz edilen Türk balıkçılar geri adım atmadı.

Gökçeada açıklarında 31 Ocak 2021'de İlker Özdemir (49), yanındaki 2 arkadaşıyla uluslararası sularda avlanırken, yanlarına Yunan Sahil Güvenlik geldi. Yunan görevliler, Özdemir'den geri dönmelerini isteyerek taciz etti. Ancak Özdemir, uluslararası sularda bulunduğunu belirterek Türk Sahil Güvenlik ekiplerini aradığını söyledi. Özdemir'in teknesini batırmakla tehdit eden Yunan görevliler, balıkçıların direnmesi üzerine bir süre sonra bölgeden ayrıldı.

Özdemir, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde, Yunan görevlinin, "Burası Yunan denizi. Batıracağım tekneni" sözleri üzerine Özdemir'in "Gücün yetiyorsa gel. Ben kimseden korkmuyorum" diyerek karşılık verdiği görüldü. Bir süre daha tacizde bulunan Yunan görevliler daha sonra geri döndü. Özdemir, şunları anlattı:

'AMAÇLARI BAŞKA'

"Türkiye ve Yunanistan arasında 6 mil anlaşması var. Ama onların amacı Saros'un içine kadar 6 mil daha girmek istiyorlar. O kayalığın üstüne çakar koydular bizi taciz ediyorlar. Sahil Güvenlik gelince de kaçıyorlar."