İklim, gölü kuruttu! Cesetler ortaya çıktı

Bilim insanları, iklim değişikliği nedeniyle ABD'nin birçok bölümündeki göllerde su seviyelerinin azaldığını, özellikle Nevada'da yer alan Mead Gölü'ndeki su seviyesinin yüzde 30 düştüğü belirtti.

Balıkçılar ise 1 Mayıs'ta gölde fıçı içerisinde ceset buldu. Dedektifler, giysi ve ayakkabılara dayanarak kişinin 1970'lerin ortasında veya 80'lerin başlarında öldürüldüğünü düşünüyor. Teğmen Ray Spencer, fıçının 30 metre derinliğe 40 yıl önce gömüldüğünü söyledi. Spencer, "Su seviyesi şimdiye kadar düşmemiş olsaydı, asla bulamazdık" dedi. Geçtiğimiz cumartesi ise gölde başka bir insana ait kemiklere rastlanırken, Ulusal Park Servisi'nin iskelet kalıntılarını alarak ölüm nedeninin araştıracaklarını söyledi.

KURAKLIĞA 4 DAKİKALIK DUŞ ÖNLEMİ

ABD'nin Los Angeles şehrinde iklim kriziyle mücadelede yeni önlemler alındı. Belediye başkanı Eric Garcetti, vatandaşa duş sürelerini 4 dakika kısaltmalarını tavsiye etti. 1 Haziran'dan itibaren uygulanacak kurallara göre, bahçeler haftada iki gün sulanacak, çimler ve bitkiler daha az su isteyen cinslerle değiştirilecek.