İki Nehrin Buluşması belgeselinin galası Diyarbakır'da yapıldı

Molla Ahmed-i Cezeri ve Faki-yi Teyran'ın kesişen yollarını anlatan İki Nehrin Buluşması belgeselinin prömiyeri Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

TRT tarafından hazırlanan Molla Ahmed-i Cezeri ve Faki-yi Teyran'ın hayatını konu alan "İki Nehrin Buluşması" adlı belgesel filmin galası Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, galada yaptığı konuşmada, ülkenin en kadim şehirlerinden Diyarbakır'ın çok güçlü kültür ve sanat mirasına sahip olduğunu bildiklerini söyledi. Bu eşsiz mirasın en doğru şekilde yönetilmesi adına Diyarbakır'a ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Ersoy, şöyle konuştu: "Bakanlık olarak Diyarbakır'ın sahip olduğu kültürel mirasın canlı tutulması, yeni nesillere aktarılması ve yeniden hayat bulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki yıl itibarıyla Kültür Yolu Festival zincirine İstanbul, Ankara ve İzmir'le beraber Diyarbakır'ı da dahil etme kararı aldık. Ekim'de yapılacak Diyarbakır Sur Festivalini binlerce yerli, yabancı ve bölgesel sanatçının katılımıyla yüzlerce etkinlik olacak."

KÜLTÜR MERKEZİ

"Bugün tanıtımını yaptığımız İki Nehrin Buluşması filmi bu anlayış çerçevesinde ortaya çıkmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT olarak bölgeye ruhunu veren Faki-yi Teyran ve Molla Ahmed-i Cezeri'nin hayatından ve düşüncelerinden ilhamla yapımı gerçekleşen filmin hayırlı olmasını diliyorum. Sağladıkları katkılar nedeniyle TRT ekibini tebrik ediyorum. Bu ve bunun gibi başarılı çalışmalarla Diyarbakır sadece ülkemizin değil dünya kültür hayatının önemli merkezlerinden biri halini alacaktır."