İGA, çevrecilikte seviye yükseltti

İGA İstanbul Havalimanı, Birinci Seviye Karbon Salımı Sertifikasını kısa bir süre içerisinde Seviye 3'e yükselterek uluslararası sertifikayı almaya hak kazandı.

İGA İstanbul Havalimanı, çevre ve sürdürülebilirlik politikası çerçevesinde yürüttüğü karbon ayakizi yönetme ve azaltma çalışmaları neticesinde, Birinci Seviye Karbon Salımı Sertifikasını kısa bir süre içerisinde Seviye 3'e yükselterek uluslararası sertifikayı almaya hak kazandı. Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından 2009'da başlatılan Havalimanı Karbon Akreditasyon Programı kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getiren İGA İstanbul Havalimanı, Seviye 3 ile birlikte karbon yönetim faaliyetlerine havalimanı ekosistemindeki paydaşlarına ait olan kapsam 3 emisyonlarını da dâhil etti.

TÜKETİM HESAPLANIYOR

Karbon Salımını düşürmek için yapılan çalışmalar kapsamında; İGA İstanbul Havalimanı'nda sera gazı kaynakları belirlenerek hesaplama metodolojileri tanımlandı. Açılış tarihinden itibaren tüm havalimanının enerji tüketim verileri izlenebilir ve sera gazı emisyonları da hesaplanabilir oldu. İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, "İGA olarak, karbon ayak izimizi azaltarak iklim üzerindeki etkimizi en aza indireceğiz" dedi.