İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Coğrafyamıza huzur getireceğiz

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Güneydoğu'ya huzur götürdüğümüz gibi Irak'a ve Suriye'ye de huzur getireceğiz” diye konuştu.

Esenler'de İyilik Fuarının açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Etrafımızdaki coğrafyaya sahip çıkıyoruz diye bizi eleştiriyorlar. Kim eleştirirse eleştirsin. Ne yapacaktık? 'İnsanlar annelerini, babalarını, evlatlarını kaybetsinler' mi diyecektik" diye sordu. Soylu, "Biz komşusu açken tok yatanın eleştirildiği bir inancın çocuklarıyız. Topraklarıyla, yer altı zenginlikleriyle, insanıyla, medeniyetiyle zengin bir Türkiye'nin evlatlarıyız. Dünyada zulüm kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Avrupa gibi, Batı gibi de yapmayacağız. Çocukları saç rengiyle, göz rengiyle ayırmayacağız" dedi. Soylu Türkiye'nin, Bangladeş'ten Afrika'ya kadar yardım yaptığını söyledi.

ESKİ TÜRKİYE DEĞİLİZ

İçişleri Bakanı Soylu şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kimseye eyvallah etmiyoruz. Eski Türkiye değiliz. Nasıl Doğu ve Güneydoğu'ya huzur getirmişsek, Amerika'nın ve Avrupa'nın elinden Suriye'yi, Irak'ı da kurtaracağız, oralara da huzur getireceğiz."