İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aynı soruyu bir kez daha sordu: Niye cevap alamıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliği'nde düzenlenen ‘Sivil Toplum İl Müdürleri ile Görüşme' toplantısına katıldı.

AA

CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin 28 Şubat'ta açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e ilişkin ortak metnin, yabancı büyükelçi tarafından redakte edildiği iddiasının hatırlatılması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, siyasette devlet işinin ciddiyet gerektirdiğini belirtti. Soylu, "Kaç günden beri söylüyorum, devam ediyorum. İşin muhatabı çıkacak, bunun cevabını verecek. Aslı vatana ihanettir. Siz toplantı yaptığınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci kendi yanınızdaki bir büyükelçiyi, bir AB büyükelçisine gönderip de redakte ettiremezsiniz" diye konuştu. Soylu, 6 muhalefet parti liderinin toplantısıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti:

KILIÇDAROĞLU'NA İKİ SORU

"Kılıçdaroğlu; 6'lı toplantıdan sonra 'bir büyükelçini' bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin. Problem 1; bu iki büyükelçiden hangisi satış yaptı? Problem 2; kime sattı? Grup Toplantısını bekledik. Cevap gelmedi."