İç turizmde yarı yıl hareketliliği

Başlayan yarıyıl tatili, turizme doping oldu. Hem kayak merkezleri hem de sahil kesimlerinde rezervasyonların arttığını belirten turizmciler, tesislerin bu 10 günü dolu geçirmesini bekliyor.

Bugün itibarıyla başlayan yarıyıl tatili, öğrenciler kadar turizm sektörünü de sevindirdi. Dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan Antalya'da, yarıyıl tatili dolayısıyla rezervasyonların artması turizm sektörüne doping oldu. 24 Ocak-4 Şubat dönemini kapsayan yarı yıl tatili dolayısıyla iç pazardan yoğun talep alan Antalya, Saklıkent ve Isparta Davraz kayak merkeziyle hem kayak severlere hem de sahil turizmine hizmet ediyor. Zirvede kayak, sahilde deniz keyfi yapabilme imkanı sunan kent, tatilde en fazla tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor.

TESİSLER DOLACAK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, yarı yıl tatili için salgına karşın talebin iyi olduğunu söyledi. Aşının yaygınlaşması ve normalleşmeyle turizmde hareketliliğin devam ettiğini dile getiren Atmaca, "Yarı yıl tatili için talepler gayet iyi. Özellikle kayak merkezlerine ve termal tesislerine çok büyük bir ilgi var. Açık olan tesislerde iyi bir doluluk yaşanacak" diye konuştu. Atmaca, kış sezonunda spor takımlarının kampları ve kongrelerle turizm hareketliliğinin devam ettiğini söyledi.

REZERVASYON ARTTI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Bölge Temsil Kurulu Başkanvekili Mehmet Akbaba da, yarı yıl tatilinde iç pazarda önemli bir hareketlilik yaşandığını belirterek, "Oldukça yoğun rezervasyon alındı" dedi. Alanya Kleopatra Otelciler Derneği Başkanı Servet Şakiroğlu ise, ilçeye Rus, Kazak, Ukraynalı turistlerin gelmeye devam ettiğini belirterek, yarı yıl tatilinde de özellikle iç pazarda misafir ağırladıklarını vurguladı.

TRENLERE 20 BİN EK KAPASİTE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, yarıyıl tatili dolayısıyla artan yolcu yoğunluğunu karşılamak amacıyla yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel tren seferlerinde yaklaşık 20 bin ilave kapasite oluşturdu. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, yaptığı açıklamada "Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. İlave seferleri YHT'lerle sınırlı tutmadık. Ana hat ve bölgesel trenlere, yarıyıl tatili başlangıcı ve bitişinde vagon ilaveleri yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.