İbrahim Tatlıses'e dolandırıcılık şoku... Müdürün 1 yıldan 7 yıla kadar hapsi isteniyor

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in şirketinde genel müdür olarak çalışan Fulya Akbay isimli kadının, Tatlıses'i ve şirketi maddi zarara uğratıp dolandırdığı ortaya çıktı. Sanatçı, suç duyurusunda bulundu.

İbrahim Tatlıses'in şirketinde olarak çalışan Fulya Akbay isimli kadının, ünlü sanatçıyı dolandırdığı ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre; söz konusu olay, bir denetim şirketinin hazırlamış olduğu raporla gün yüzüne çıktı. Raporda; Akbay'ın kendi hesabına para geçirdiği ve eşini şirkette çalışmış gibi gösterdiği yer alırken, şirket üzerinden kiralık araç tahsis edip şirket kaynaklarını suistimal ettiği bilgileri yer aldı.

Raporda yer alan diğer bilgilerse şu şekilde:

Özlem P. isimli kişi, üçüncü şahıslara ödeme yapılmış şekilde göstererek makbuz kesip kestiği makbuzlarla hesabına yaklaşık olarak milyon 192 bin lira geçirdi ve eşi Ayhan P.'yi de 13 ay boyunca şirkette çalışmış olarak gösterip SSK işlemleri de dahil olmak üzere şirketi 45 bin lira zarara uğrattı. Ayrıca Özlem P.'nin de şirket üzerinden kendisine kiralık araç tahsis ettiği bilgisi de yer aldı.

Akbay'ın da başka şahıslara ödeme yapmış gibi makbuzlar kestiği ve bu makbuzlarla hesabına 20 bin dolar geçirdiği aktarılan raporda yine AKtay'ın bebek bakıcısı Emine Ö.'yü de şirkette 21 ay boyunca sigoralı gösterip şirketi 57 bin lira zarara uğrattığı öğrenildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyurusunda bulunan İbrahim Tatlıses'in dilekçesinde; Özlem P. ve Fulya Akbay isimli kişilerin resmi belgede sahtecilik suçu işlediği, görevlerini kötüye kullanıp şirketi dolandırdığını belirtildi.

Akbay hakkında, 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar da adlî para cezası istemiyle dava açıldı.

Öte yandan Akbay geçtiğimiz günlerde İbrahim Tatlıses'in kendisini tehdit ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Akbay Tatlıses'in Whatsapp üzerinden, "Kahpeler, şerefsizler, şimdi sizlerin kanını içsem ayran diye doyamam" diye mesaj attığını iddia etti. Tatlıses hakkında da 'Hakaret, Tehdit' suçlarından dava açıldı.