İbrahim Ömer Gönül kimdir? Yeni SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül kaç yaşında ve nereli?

18 Nisan Resmi Gazete kararına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül atandı. Bu karar üzerine “SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül kimdir?” sorusu gündeme geldi. Peki, İbrahim Ömer Gönül nereli ve kaç yaşında?

İbrahim Ömer Gönül Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına atandı. Resmi Gazete'nin 18 Nisan 2022 sayısına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile İbrahim Ömer Gönül yeni SPK Başkanı oldu. Yeni SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül kimdir? sorusu da bu bağlamda yerini aldı. İşte İbrahim Ömer Gönül hakkında bilgiler...

İBRAHİM ÖMER GÖNÜL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün oğlu olan İbrahim Ömer Gönül 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde tamamlayan Gönül yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.

İbrahim Ömer Gönül İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.'de başlamış olup Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı. 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulunda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yapmıştır. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.