İBB'de Kılıçdaroğlu önlemi! ''İSKİ faturalarını düzenli ödeyin''

İBB suya yeni zam istiyor. İBB'de Kılıçdaroğlu önlemi İSKİ faturalarını ödeyin. Kılıçdaroğlu'nun “Elektrik faturamı ödemiyorum” açıklamasından sonra İBB Başkanı İmamoğlu yönetimindeki İSKİ'den “Faturalarınızı zamanında ödeyin” çağrısı yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Elektrik faturamı ödemeyeceğim" kampanyası, boykot çağrısının su faturalarına da yansıyacağı endişesiyle CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kırıldı. İBB'ye bağlı İstanbul Su ve Kanizasyon İşletmesi (İSKİ), 'faturaları ödeyin' çağrısı yaptı. Ancak İSKİ de elektrik zamlarına yüksek fatura ödediği ve bunu halka yansıtmadığı iddiasıyla halkı yanılttı.

İSKİ'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına değinilmeden, "Son günlerde bazı sosyal medya kullanıcıları, elektriğe gelen zamları öne sürerek, elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini ifade etmektedir" denildi ve 'faturaların düzenli ödenmesi' istendi.

BARAJLAR TAŞIYOR

Açıklamada, İstanbul'a verilen suyun büyük kısmının şehir dışından getirildiği ve elektrik maliyetinin yüksek olduğu öne sürülerek, 2022 için hesaplanan maliyetin 1.3 milyar TL'den 3 milyar TL'ye yükseldiği savunuldu. Ancak 'suyun çoğunun yüksek elektrik maliyetiyle şehir dışından getirildiği' iddiasını bizzat İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu yalanladı. Mermutlu, barajların yağışlarla dolmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Barajlarımızdan bir kısmı şu an taşıyor. Bu yüzden Melen'den su transferini durdurmuş durumdayız" dedi.

SUYA ZAM GELİYOR

Öte yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, suya yeni zam gündemiyle İSKİ'yi olağanüstü genel kurula çağırdı. 16 Şubat'ta Yenikapı Kadir Topbaş Sanat Merkezi'nde yapılacak toplantının gündemi, su satış ve kullanılmış suların uzaklaştırılması tarifesi ile ek ödenek talebini belirlemek olarak belirtildi.

İBB, 15 Aralık 2021'de suya yüzde 17.80 oranında zam yapmıştı.

KANUNSUZLUK MUHALEFET DEĞİLDİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Elektrik faturasını ödemeyeceğim" açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, Twitter'daki hesabından, Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarının siyasi muhalefet değil kanunsuzluğa teşvik olduğunu ifade etti.

ASKİ DAVA KAYBEDİNCE SUYU KESTİ

Adana'da 40 dönümlük çiftliğine kendi imkanlarıyla döşettiği boru hattından başka çiftliklere hat döşenip abonelik verildiği iddiasıyla Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) açtığı davayı kazanan Ahmet Yıldırım (75), 29 Ocak'ta suyunun kesildiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.