''Hukuku baypas etmek istediler''

İsmail Gülle'ye yeniden TİM başkanlığı yolunu açacak kurul seçiminde ilginç bir durum yaşanıyor. Zarflardan ikişer isim çıkınca kafalar karıştı. Elindeki tutanağı göstererek seçildiğini belirten Gülle “14 kişiden 23 oy çıktı. Hak ve hukuku gasp etmek istediler” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim Ahmet Güleç olurken, mevcut başkan İsmail Gülle'nin yeniden aday olabilmesi için ilk etap olan sektör kurulu seçimlerinde ilginç bir süreç yaşanıyor. 18 Mayıs'ta gerçekleşen tekstil sektör kurulunda yapılan seçim sonrasında Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Fikret Kileci sektör kurulu başkanı seçilmişti. Başkan yardımcılığı görevine ise TİM Başkanı olması nedeniyle Gülle ile birlikte Pınar Taşdelen Engin ve Zeki Kıvanç aday oldu. Gülle'nin 5 oy aldığı seçimde diğer oy pusulalarına ikişer isim yazıldı. Böylece diğer adaylara 9'ar oy çıktı. Gülle'nin dışındaki adaylar "Biz seçildik" derken dün bir basın toplantısı yapan Gülle elindeki tutanağı göstererek "Bu tutanağa göre başkan yardımcısıyım. 14 kişinin oy kullandığı 3 adaylı seçimde 5 oy yeterli" dedi.

"Seçimlerde 14 kişiden 23 oy çıktı. Hak ve hukuku gasp etmek istediler" diyen Gülle şunları söyledi: "Gördüğümüz tablo şaşırtıcı. Bazı zarflarda iki oy çıktı. Bu oylar geçersizdir. Her kişinin bir oy hakkı vardır. Seçimlerin nasıl yapıldığı ve oy verme şekli ilgili tutanakta bellidir. TİM Yönetmeliği'nin 23., 27, ve 45. maddelerinde oy kullanma şeklini net olarak belli. Bu dayanakla başkan yardımcısı olarak seçildim."

SEÇİM TEKRARLANABİLİR

TİM yönetimiyle birlikte basın toplantısı yapan Gülle sektör kuruluna seçildiğini belirterek "Ya böyle kabul edilmeli ya da seçim yenilenmeli" dedi.

DÜNYA TİCARETİNDE PAYIMIZ % 3.6'YA ÇIKTI

"Bu tartışmaları değil ihracatı konuşmak isterdim" diyen İsmail Gülle, şunları söyledi: "Sektör kurulunda uygulanan mevzuat hükümleri, ihracatçı birlikleri seçimlerinde de aynı şekilde uygulandı. 61 ihracatçı birliği seçimlerinde de taraf gözetmeksizin her birine eşit mesafede yaklaştık. Tek arzumuz ekonomiye ihracatla katkı sağlamak. Türk tekstil sektörü olarak da başarılar sağladık. Dünyada 6. sıradan 5. sıraya yükseldik. Dünya ticaretinden aldığımız pay yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya çıktı."