Hrant Dink 15. yılda saldırıya uğradığı yerde anıldı

Agos gazetesi önünde 2007'de öldürülen Hrant Dink için anma töreni düzenlendi.

Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink için anma töreni düzenlendi. Katılımcılar, Dink'in silahla ateş edilerek öldürüldüğü yere kırmızı karanfil, mum ve nar bıraktı.

Törende "Sarı Gelin" türküsü Türkçe ve Ermenice çalınırken, binaya üzerinde Dink'in portresinin bulunduğu "15 eksik yıl" yazılı pankart asıldı. Dink'in öldürüldüğü 15.05'te saygı duruşunda bulunulan törende, Hrant Dink'in sesinden konuşması dinletildi.

Törende bir konuşma yapan Dink'in eşi Rakel Dink gözyaşlarıyla "15 yıl oldu, 15 eksik yıl. O günün çocukları Nazım gibi büyüyorlar. Çözemediğimiz her sorunu onların sırtına yüklüyoruz" dedi.

FETÖ'NÜN İLK KURŞUNU

14 yıldır devam eden Dink davasında cinayette parmağı olduğu iddiasıyla yargılanan birçok kamu görevlisi FETÖ'cü çıktı. 33 sanık ceza alırken, Fetullah Gülen, Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın da yer aldığı firari 13 sanığın yargılanması sürüyor.Soruşturmanın seyri, 17/25 Aralık darbe teşebbüsünün ardından FETÖ'cü savcıların açığa alınmasıyla değişmişti.