HOMETEX'te 5 günde 1.5 milyar dolarlık iş hacmi

Ev tekstilinde dünyanın en prestijli fuarlarından birisi olan HOMETEX'e 5 günde 126 ülkeden toplam 170 bin ziyaretçi geldi. Fuarda iş hacmi de beklentileri aşarak yaklaşık 1.5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonunda 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı sektördeki moda ve trendleri belirledi.

YABANCI ALICI AKINI

Bu yıl yeni bir vizyonla kurgulanan fuar yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük bir ilgisiyle gerçekleştirildi. Gerek katılımcılar gerekse de ziyaretçiler tarafından bugüne kadar ev tekstili sektörüne yönelik yapılmış en başarılı organizasyon olarak nitelendirilen HOMETEX, 5 günde 126 ülkeden 170 bin yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Türkiye ev tekstili sektörünün güç birliği yaptığı fuar, toplam 11 salonda ve 200 bin metrekarelik alanda gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik temasının ön planda tutulduğu fuarda, alım heyetleri sayesinde Fransa, İtalya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, İspanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcılar, yerli firmalarla işbirliği masasında buluştu. Fuarda ilk kez kurgulanan 'İham Alanları' bölümlerinde perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odası tekstili, banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili gibi çok çeşitli ürün grupları sergilenirken, Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarının oluşturduğu 'Designer Box'larda ise tasarımcılar, firmaların ürünlerini kendi yorumlarıyla harmanlayıp ziyaretçilere sundu.

YENİ İŞBİRLİKLERİNE İMZA ATILDI

Yurtiçi ve yurtdışından binlerce nitelikli alıcının fuarı ziyaret ederek yeni iş bağlantılarına imza attığını belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Alım heyeti organizasyonlarının yanı sıra bireysel olarak fuara katılım sağlayan yabancı alıcıların ilgisi beklentilerimizin üzerindeydi. 5 gün boyunca yapılan iş görüşmelerinde yaklaşık 1.5 milyar $ iş hacmi gerçekleşti.

İHRACAT BİRİM DEĞERİ 8 DOLAR

Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram da, Türk ev tekstili sektörünün 8 doların üzerindeki kilogram başına ortalama ihracat birim değeri ile ülke ekonomisine en fazla katma değer sağlayan, yerli ve milli bir sektör olduğunu belirterek, HOMETEX'in firmaların ihracat potansiyeline büyük güç kattığını vurguladı.