Hedef Süper Lig! Çocuk gelin değil, yıldız futbolcu oldular

Ağrı'da 6 yıl önce çocuk gelinlerin önüne geçmek için başlatılan projeyle kızlar spora yönlendirildi. Kurulan kadın futbol takımı, TFF 3. Lig N Grubu'ndaki 5 maçtan 4'ünü kazandı. Takımın hedefi ise Süper Lig.

Ağrı'da 6 yıl önce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kentte çocuk gelinlerin önüne geçmek amacıyla, "Kızlarımız erken yaşta gelinlik yerine forma giysin" sloganıyla kadın futbol takımı kuruldu. Ağrı'da, 'Futbol erkek sporudur' algısını yıkan kulübün 14-18 yaş aralığında 20 kız futbolcusu bulunuyor. Kulüp bünyesinde ise şu ana kadar 100'den fazla futbolcu yetişti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, takımın gelecek sezonda 2'nci Lig'i hedeflediğini söyledi.

'ÇOK İYİ MESAFE KAT ETTİK'

"Bugün bu takım büyük emeklerle bu noktaya kadar geldi. Şu anda üçüncü ligde mücadele ediyoruz. Hedefimiz bu yıl ikinci lige çıkmak ve takımımız şu anda yenilgisiz lider" diyen Budak şöyle devam etti: "Ağrı gibi bir yerde, geçmişte kızlar okula bile gönderilmezken şu anda biz futbolda çok iyi bir mesafe kat ettik. Projeye başlarken kızlarımız için erken yaşta gelinlik giymelerini değil, spor yapmalarını önerdik. Kızlarımız bu projeyle yaklaşık 5 yıldır aynı takımda mücadele ediyor. Kızlarımızın erken yaşta evlendirilmesine karşı bu Ağrı'da bir başlangıç, örnek bir proje. Futbol ve bütün branşlarda da olduğu gibi bizim bütün branşlarda 26-27 yaşına gelmiş ve evlenmemiş, spora aşkla, meşakkatle sarılan kızlarımız var. İnşallah bu bütün halkımıza örnek olur."

Teknik Direktör Halit Çelen ise şunları kaydetti: "Grubumuzda namağlup lideriz. Hedefimiz gelecek sezon ikinci ligde mücadele edip Süper Lig'e çıkmak. Biz bu yola, kızlarımızın gelinlik yerine forma giymeleri isteğiyle çıktık."

'GELİNLİK DEĞİL, FORMA GİYDİLER'

Kadın Futbol Takımı'nın oyuncusu Ayça Taşdemir'in annesi Zinnet Taşdemir, "Kızlarımızın okumasını çok istiyorum. Erken evliliğe karşıyız. Kızımın bir kadın olarak her yerde bulunmasını istiyorum" dedi. Hayallerini gerçekleştirdiğini belirten futbolcu Ayça Taşdemir ise "17 yaşındayım. Buraya futbol oynamak için Doğubayazıt'tan geldim. Aynı zamanda spor lisesinde okuyorum. Kızlar top oynamaz inancını kırıyoruz. Hedefim milli takım" diye konuştu.