HDP'den Avrupa'ya ‘Kış Kartalı' şikayeti

TSK, teröristleri inlerine girip vurdu, ses HDP'den çıktı. HDP'li Uca, operasyonlara ‘soykırım' dedi, AB ve NATO'ya çağrıda bulundu: ‘Uluslararası güçler neye yarıyor?'

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör yuvalarına karşı 'Kış Kartalı' operasyonu başlatıldı, üç farklı bölgede 80'e yakın hedef vuruldu. Derik, Sincar ve Karacak bölgelerinde teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kampları yerle bir edildi. Söz konusu operasyonlar ise yine HDP'yi rahatsız etti. Operasyonun başladığı gün partiden yapılan yazılı açıklamada, TSK'nın operasyonları kınanırken, açıkça 'Kürtlerin' hedef alındığı öne sürüldü.

UCA 'SOYKIRIM' DEDİ!

Operasyon sürerken HDP'den Türkiye'yi hedef alan bir açıklama daha geldi. HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladı. Peşinden de Türkiye'ye müdahalede bulunmaları için NATO ve AB'ye çağrı yaptı: "Avrupa ne için var? NATO ne için var? Uluslararası güçler neye yarıyor? Dünya devletleri ne için var? Ezidi soykırımını izlemek için mi varlar? Açıkça söylememiz gerekir. Avrupa'nın sessizliği soykırımı onaylamak anlamına gelir."