Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Hedefimiz stabil kur

''Hedefimiz kurun stabil olması'' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 günlük Londra temaslarını değerlendirdi, “Türkiye ekonomi modelimizi detaylandırıp, anlattık” dedi. Nebati, “Modelimizin esasını TL'nin özendirilmesi oluşturuyor. Önemli olan döviz kurunun stabil olması” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 gün süren Londra çıkarmasının ardından basın toplantısı yaptı. Toplam 100'e yakın üst düzey yönetici ile görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirten Bakan Nebati, "Türkiye'yi model itibarıyla merak ediyorlar. Ama Türkiye'yi çok iyi biliyorlar" dedi. Ekonomi politikalarında uzun vadeli istikrarın önemine işaret eden Nebati, "Bizim açımızdan önemli olan şu; döviz kurlarının stabil bir şekilde devam etmesi" şeklinde konuştu.

Bakan Nebati, Türkiye'nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyüme performansı, sağlıklı kamu maliyesi, sağlam bankacılık sektörü ve düşük borçluluğu ile gerek bölgesinde gerek küresel çapta ön plana çıkan, önemli potansiyel barındıran gelişmekte olan yıldız bir ülke olduğunun toplantılarda vurgulandığını kaydetti. Bakan Nebati, bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesinin hedeflendiğini anlattı.

TL MEVDUATA 312 MİLYARLIK DÖNÜŞ YAŞANDI

Nebati kur korumalı mevduat hesabına ilişkin de "312 milyar lirayı aşan ciddi bir mevduat oluşmuş durumda. Şu anda vatandaş ilgi gösteriyor" dedi. Gelecek dönemde Türkiye'de finansal piyasalara ilişkin önemli bir paketin açıklanacağını belirten Bakan Nebati "Bu paketle beraber bir tarafı yastık altındaki altını sisteme sokmuş olacağız ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun da karşılığı 250-350 milyar dolar" diye konuştu.