Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Biraz sabır, enflasyondaki artış geçici

Mardin'de iş dünyası ile buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyondaki artışın geçici olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Tüketici enflasyonundaki artışta döviz kuru ve ithal emtia fiyatları gibi maliyet artışı kaynaklı faktörler ön plana çıktığı için enflasyondaki bu artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. "Hedefimiz yıl sonunda enflasyonu makul seviyelere düşürmek" diyen Nebati şunları söyledi:

DÜNYANIN MESELESİ

"Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın meselesi olsa da bu sorunu kalıcı şekilde ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz, enerji sarf ediyoruz ve elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Yüksek enflasyon ile mücadele ediyoruz. Önümüzdeki dönemde önceliğimiz halkımızın refahını artırmak için alım gücünü eskisinin de üstüne çıkarmak istiyoruz Toplum olarak galip geleceğiz. Biraz sabır."

Nebati "Enflasyonun vatandaşlara sınırlı yansımasına yönelik adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Fahiş fiyat ve stokçuluğa asla izin vermiyoruz, 40 bine yakın işletmeyi denetledik. Her ay düzenli olarak toplanan fiyat istikrar komitesi ile de arz güvenliği konusunda yeni politika oluşturulmasına katkı sağlayacak çalışmalarımıza vurgu yapıyoruz. Enflasyonist baskı oluşturmadan yatırımlara yönelik kredi kullanımını önceliklendiriyoruz" diye konuştu.

YENİ KORUMALI ARAÇLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

"Atacağımız daha çok adımlar var" diyen Bakan Nebati, kur korumalı mevduata ek olarak enflasyon korumalı araçlar üzerinde de çalıştıklarını belirtti. Nebati kur korumalı mevduatın 728 milyar liraya çıktığını da söyledi. "Finansal istikrarı sağladık, yatırım ortamını güçlendirdik. Böylece enflasyon üzerindeki baskıları azalttık" diyen Nebati dövizin, üretim, yatırım ve ihracat açısından uygun, yönetilebilir bir noktaya geldiğini belirtti.