Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Gıdada fiyat indirimi için mutabık kaldık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kırmızı et, yumurta ve süt ürünlerinin de aralarında bulunduğu gıdacılarla bir araya geldi. Nebati “Uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı kapsamında İstanbul'da sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantıda Nebati önce yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile buluştu. Ardından ikinci bir toplantı yaparak gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarda faaliyet gösteren işadamlarıyla bir araya gelen Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada KDV indirimlerine ek olarak firmaların indirim yapması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

KDV İNDİRİMİNE EK

Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileriyle yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Nebati, "Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık. Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Nebati ikinci toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise "Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın temsilcileri ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarda faaliyet gösteren iş insanları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Enflasyon ataletini kırmanın öneminin bilinci ile fiyatlamalarda olağan dışı artışlara asla müsamaha göstermeyeceğimizi vurguladık" diye konuştu.

ÜRETİCİ ELİNDEN GELENİ YAPMALI

Gıda sektörü temsilcileri toplantı çıkışında toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Et sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilisi Sait Yüksel, "Devlet elinden geleni yapıyor. Üreticiler de elinden geleni yaparsa sofralarda daha uygun yenebilecek" dedi. Un sektöründen bir firmanın yetkilisi Mustafa Nuri Çomu, "Bizim için olumluydu. Rahat şekilde kendimizi ifade etme şansımız oldu. Bakanlığımızın hazırlık olduğunu görmek bize keyif verdi. " dedi. Bir başka sektör temsilcisi İbrahim Afyon ise "Birlikten Berekete' kampanyasında devletimizin yanında olduğumuzu ve nasıl destek olabileceğimizi biz beyan ettik. Üreticiler olarak zarar etmedikten sonra her türlü desteği tüketicilerimiz adına bu yolda destek vereceğimizi beyan ettik. Tüketicilerimizin daha pahalı gıda tüketmeyeceğine biz inandık" diye konuştu.

NEBATİ, KONUT SEKTÖRÜ İLE DE BULUŞACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı kapsamında görüşmelerine devam ediyor. Bakan Nebati gıda sektörüyle yaptığı toplantının ardından 16 Mayıs Pazartesi günü de konut sektörü temsilcileri ile görüşecek.