Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati: Enflasyonla mücadeleyi şirketler de desteklesin

Bakan Nebati, Türk ekonomisinin en büyük probleminin enflasyon olduğunu söyledi. Nebati, iş dünyasına “Attığımız adımları tamamlamak için tüzel kişiler de enflasyonla mücadeleye destek vermeli” çağrısı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin önceliklerinden biri olan enflasyon ile mücadele kapsamında çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, "Şu an için Türkiye ekonomisinin karşılaştığı en büyük problem yüksek enflasyondur. Enflasyonla mücadelede tüm paydaşlarımızın desteği mutlaka çok önemli. Attığımız adımları tamamlayacak şekilde tüzel kişilerden de enflasyonla mücadelede destek bekliyoruz" dedi.

GEREKLİ ADIMLAR ATILIYOR

İHA'nın soruların yanıtlayan Nebati enflasyon ile mücadelede kararlılıklarını göstermek için gerek kısa vadeli gerekse de orta ve uzun vadeli politika adımlarını hayata geçirdiklerine işaret etti.

Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin öncelikleri arasında enflasyonla mücadele olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, "Artan emtia fiyatları kaynaklı olarak tüm dünyada enflasyonun yükseldiğine tanık oluyoruz. Bu konuda gerekli tüm adımları atmakta ve enflasyonla mücadele kapsamında çalışmalarımıza kararlılıkla devam etmekteyiz. Bu kapsamda, Kur Korumalı Mevduat gibi yenilikçi ve kapsamlı metotları devreye aldık. Böylece, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56'sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar lira birikmiştir" diye konuştu. Nebati akaryakıt fiyatları konusunda ise "Gerekli tedbirleri almaktayız" diye konuştu.

NEBATİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fransa'nın Cannes şehrinde başlayan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) 2022'yi ziyaret edecek, ardından İngiltere'nin başkenti Lond ra'da Birleşik Krallık-Türkiye Yeşil Finansman Konferansı'na katılarak yatırımcılarla bir araya gelecek. İngiltere'de Londra Menkul Kıymetler Borsası Açılış Töreni'ne katılacak olan Nebati, yabancılara Türkiye'nin potansiyelini anlatacak.

TARIM ÜFE REKOR TAZELEDİ

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) şubatta aylık bazda yüzde 13.74 artarken, yıllık bazda yüzde 68.49 yükseldi. Böylece endeks, yıllık bazda rekor tazeledi. Sektörler bazında ise en fazla artış yüzde 26,22 artış ise orman ve ormancılık ürünlerinde gerçekleşti.