Hayrat bahçesi

Bursa'da piknik alanı ve gölet kenarına önce çeşme yaptıran İbrahim Alan sonra da meyve ağaçları dikti, sebzeler yetiştirdi. 23 yıldır tüm hayatını bu işe adayan Alan, mahsullerini bedava dağıtıyor.

300 TANE MEYVE AĞACI VAR

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki İbrahim Alan, 23 yıl önce yol kenarlarına ve yapılan gölet kenarına meyve ağaçları dikmeye başladı. Her yıl ağaç diken Alan, 23 yılda 300'e yakın meyve ağacı yetiştirdi. Sebze de yetiştiren Alan, "hayrat bahçesi" yazılı tabela koydu.

DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK İSTEDİ

Daha önce evinin yanına meyve ve sebze ektiğini, ama tanıdıklardan başka yiyen olmayınca aklına böyle bir fikir geldiğini belirten Alan, “Buraya çok kişi balık tutmaya ve piknik yapmaya geliyor. Onların faydalanmaları için buraya meyve diktim. Ayrıca yazın da sebze ekiyorum” dedi.

TÜM CANLILAR FAYDALANSIN

İbrahim Alan, “Ben buraya geldiğimde, ‘Allah'ım bana su ver, gelen giden içsin' diye dua ettim. Birkaç çeşme yaptıktan sonra etrafına bir iki meyve diktim. Ardından her yerine yapmak geldi içimden. Burada armut, kiraz, erik, elma, ıhlamur var. Bu bölgede yetişen sebze ve meyvelerin hepsini ekerek bütün canlılara bıraktım’ diyor.