Hastanelerde Kovid'e paydos

Sağlık Bakanı Koca, “Tüm Türkiye'de, yoğun bakımında bir tek Kovid hastası olmayan hastane sayısı 804. Yatan Kovid hasta sayısı ‘Sıfır' olan hastane sayımız ise 519. Allah o zor günleri semtimize uğratmasın” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt genelinde 804 hastanenin yoğun bakımında Kovid hastası olmadığını duyurdu. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye'de, yoğun bakımında bir tek Kovid hastası olmayan hastane sayısı 804. Yatan Kovid hasta sayısı 'Sıfır' olan hastane sayımız ise 519. Allah o zor günleri semtimize uğratmasın" ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK NOKTADA

Öte yandan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, pandeminin başından bu yana yoğun bakımlardaki hasta sayılarında neredeyse en düşük noktaya ulaşıldığını söyledi. Türkiye'nin en büyük pandemi merkezlerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden gelen fotoğraflar sevindirdi. RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral, pandeminin bitmediğini fakat çok güzel gelişmeler yaşandığını belirtti.

EN MUTLU GÜNLER

Demiral "Gerek bizim ilimizde gerek komşu illerde ve Türkiye genelinde de oranların düştüğünü biliyoruz. Şu an itibarıyla bizim 6 hastamız var. Kovid-19 servis sayımız 1'e düşmüş durumdayız. Yine yoğun bakımda da 3 tane hastamız var. Bu rakamlar çok daha fazlaydı. 550 yataklı hastanemizin 100 yatağını Kovid hastaları için ayırmıştık. Kovid'in pik yaptığı dönemde yoğun bakımlarımızın da 3 tanesini bu hastalar için ayırmıştık. Yatış problemi yaşıyorduk. Bugünler; 2 yıldır bir sağlık yöneticisi olarak, vatandaş olarak özlemle aradığımız, mutlu olduğumuz günler" dedi.