Harvard Üniversitesi açıkladı! Beyin sağlığı için 6 süper besin

Harvard Üniversitesi beyin sağlığı için 6 besini açıkladı. Zerdeçal ve safran, fermente gıdalar, bitter çikolata, avokado, kuru yemiş ve yapraklı yeşilliklerin ruh sağlığına, hafızaya ve beynin verimli çalışmasına katkı sunduğu belirtildi.

Harvard Üniversitesi'nde beslenme psikiyatristi ve beyin uzmanı olarak görev yapan Dr. Uma Naidoo, beyin sağlığı için altı besini açıkladı. Çoğu kişinin bu besinleri yeterince yemediğini söyleyen Naidoo, iyi beslenme ile akıl sağlığı arasındaki bağa da dikkat çekti. Naidoo, ruh haline iyi gelen, hafızayı keskinleştiren ve beynin yüksek verimlilikle çalışmasına yardımcı olan besinleri şöyle açıkladı:

FERMENTE GIDA

Fermente gıdalar içerdiği maya ve bakteri ile bağırsak fonksiyonunu artırarak kaygıyı azaltıyor. Özellikle probiyotik bakımdan zengin bir yoğurt beyni koruyor. Hafızayı güçlendiriyor, bilişsel gerilemeyi yavaşlatıyor.

Çamaşır suyu lekeleri kabusunuz olmasın! Etkili ve pratik 5 yöntem

KABUKLU YEMiŞ

Günde bir avuç kuruyemiş omega-3 yağ asitlerinin etkisiyle düşünme ve hafızayı geliştirmede önemli rol üstleniyor.

BAHARAT

Baharatlar beynin zararlı serbest radikallerle savaşmasına yardımcı oluyor. Dokulara zarar verebilecek oksidatif stresi önlüyor. Özellikle zerdeçal ve safran beyni sağlıklı tutuyor.

Kilo verdiren aralıklı oruç diyetiyle zayıflayın! Kalori yakan mucizevi yöntem

YAPRAKLI YEŞİLLİKLER

Yapraklı yeşillikler, bunama ve bilişsel gerilemeye karşı koruma sağlayan E vitamini, karotenoidler ve flavonoidler içeriyor. Ayrıca ıspanak, pazı ve karahindiba gibi yeşillikler de kırmızı kan hücresi üretmeyi sağlıyor.

AVOKADO

Avokado beyin fonksiyonu için önemli olan yüksek miktarda magnezyum içeriyor. Depresyon magnezyum eksikliğinde ortaya çıkıyor.

Kabuklarını sakın çöpe atmayın! Az kişi biliyor: Diş beyazlatmaktan kötü kokulara...

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, nöronları koruyan kaplamayı oluşturmaya, ruh halinde yer alan kimyasalların ve kimyasal yolların sentezini kontrol etmeye yardımcı olan yüksek demir kaynağı. Düzenli bitter çikolata tüketenlerde depresyon belirtilerinin yüzde 70 daha az olduğu belirtildi.

Nermin Gül'den ev yapımı pizza tarifi! Anne usulü, tam kıvamında

İbn-i Sina bundan tam 1000 yıl önce uyardı! Bu eti sakın tüketmeyin...