Konut kredisi veren bankalar belli oldu! Hangi bankalar 0.69 konut kredisi veriyor? İşte detaylar...

Konut kredisi veren bankalar ile ilgili araştırmalar hızlandı. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi için yeni kampanya başlatıldı. Yüzde 10 peşinat ve 0.69'dan başlayan faiz oranıyla beraber 180 ay vadeli konut kredisi çekilebilecek. Ödemelerde devlet vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Peki, Hangi bankalar 0.69 konut kredisi veriyor? İşte detaylar...

Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden birisi olan konut kredisi detayları belli oldu. Konut kredisi veren bankalar da bu bağlamda merak edilen konular arasına girdi. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar da "Hangi bankalar 0.69 konut kredisi veriyor?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte konut kredisi veren bankalar 2023!

HANGİ BANKALAR KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Konut kredisi veren bankalar en çok merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Ev sahibi olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş 0.69'dan başlayan kredi fırsatıyla konut alabilecek. Şu an için kredi veren bankalar VakıfBank, Halkbank ve Ziraat Bankası olarak açıklandı. Detaylar geldikçe haberimize eklenecektir.

"ASGARİ PEŞİNAT ORANI YÜZDE 10"

Bakan Nebati, "Sağlanacak finansman İstanbul'da en çok 5 milyon lira, 2. Bölge illerinde en çok 3 milyon lira, 3. Bölge illerinde en çok 2 milyon liradır. Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenirken, azami 15 sene vadeyle sağlanacak finansman da faiz/kar payı oranı yüzde 0,69'dan başlayacak. Yeni Evim Programı'ndan yararlanacakların halihazırda bir konutunun olmaması ve son bir yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor." dedi.

0.69 konut kredisine nasıl başvurulur? 0.69 konut kredisi başvuru şartları neler? İşte detaylar!

"İLK ETAPTA 100 BİN AİLE EV SAHİBİ OLACAK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum da Yeni Evim Kampanyası ile ilk etapta 100 bin ailenin çok kısa bir zaman içerisinde ev sahibi yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kurum, "Ülkemizin her yerinde bitmiş, belirli oranda tamamlanmış ve bankalarla garantörlük sözleşmesi imzalanmış yeni projelerden faydalanılabilecek. Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. Bu kampanya sayesinde milyarca liralık hacim ortaya çıkacak ve ekonomimizde de yaklaşık 600 milyar liralık katma değer oluşacak." dedi.

Bakan Kurum, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili detaylar ve gelişmelerin 16 Ocak'tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebileceğini açıkladı.

Konut kredisi bölgeleri! Konut kredisi 1. bölge 2. bölge 3. bölge hangi iller?