Hamilelikte öğün atlamamak önemli

Hamilelik dönemi boyunca beslenme konusu önemlidir.

Anne adayları bu dönemde bebekleri için faydalı olabilecek şekilde beslenmeye dikkat etmektedir. Avrasya Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Çiğdem Yavuz Yurtsever, “Hamilelik döneminde bir anda çok fazla su içmek veya sıvı tüketmek mide bulantılarını artırabilir. Bu nedenle sık sık, azar azar su içilmelidir. Kilo kaybı fazla ise anne adayı ağızdan bir şey yiyip içemiyorsa serum tedavisi gerekebilir. Peksimet, galeta tarzı gıdalar bulantılar için faydalıdır. Bulantı için vitamin tedavisi, gerekirse ilaç tedavisi verilebilir. Hamileliğin ikinci yarısında bulantı kusmalar azalır, iştah artar” dedi. Öğünlerde üç ana üç ara öğün olarak beslenme alışkanlığı önerilir. Ana öğünler saat 08.00-12.00-18.00 gibi olabilir. Sabah saat 10.00, öğleden sonra 15.00, akşam 21.00 gibi ara öğün önerilir. Sebze, meyve tüketimi önem kazanır. Aşırı kalorili karpuz, muz gibi meyvelerin fazla tüketilmesi önerilmez. Protein yönünden zengin beslenme önem kazanır. Kahvaltıda yumurta, süt, peynirden biri mutlaka yer almalıdır. Öğlen ya da akşam bir öğünde sebze 1 öğünde et yemeği bulunmalıdır. Günlük süt ya da yoğurt tüketimi önemlidir.