Halka arz geliriyle yatırım yapacak

Üretiminin yüzde 90'dan fazlasını yurtdışına satarak net ihracatçı kimliğiyle öne çıkan Sun Tekstil, borsaya açılıyor.

İSO 500'de 272'nci sırada, Ege Bölgesi Sanayi Odası 100 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasına göre de 22'nci sırada yer alan Sun Tekstil, halka arzdan elde edeceği geliri, istikrarlı büyümesine katkı sağlayacak yeni tesis ve tasarım ofisi yatırımlarıyla Ar-Ge çalışmalarına yönlendirmeyi planlıyor.

YÜZDE 90 İHRACAT

Halka arza yönelik düzenlenen basın toplantısında konuşan Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, "Dünyanın önde gelen hazır giyim ve markalarından oluşan müşterilerimize her ay 3 milyon adedi aşkın ürün ve 1500'den fazla tasarımla hizmet veriyor, ürünlerimizin yüzde 90'dan fazlasını ihraç ederek, net ihracatçı konumumuzla ülkemizin cari dengesine pozitif katkıda bulunuyoruz. Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle yeni yatırımlara imza atacağız" diye konuştu.

TALEP TOPLAMA BAŞLADI

Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz için yaptığı başvuru 28 Nisan'da Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Hisselerinin yüzde 17.26'sı halka arz edilecek olan şirket, fazla talep gelmesi durumunda toplam payı yüzde 20.71'e kadar yükseltebilecek. Talep toplama işlemleri 11-12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak.