Burak Özçivit'e büyük şok! Şahitler olayı doğruladı

Kuruluş Osman dizisi çekimlerinde set çalışanlarına hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan Burak Özçivit, geçtiğimiz gün hakim karşısına çıktı. Burak Özçivit hakkında ''zincirleme şekilde alenen hakaret'' suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis talebinde bulunuldu. Davada dinlenilen şahitlerin olayı doğruladığı öğrenildi.

DHA

Beykoz'da dizi çekimleri sırasında set çalışanlarına küfür ettiği iddiasıyla hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan oyuncu Burak Özçivit hakim karşısına çıktı. Basın mensuplarının alınmadığı ve yaklaşık 3 saat süren duruşmanın ardından Özçivit, adliyeden ayrıldı.

Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Burak Özçivit, katıldı. Müştekilerin de yer aldığı duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Saat 14.30 gibi başlayan duruşmaya basın mensupları pandemi nedeniyle alınmadı. Yaklaşık 3 saat süren duruşmanın ardından Burak Özçivit, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak Beykoz Adliyesi'nden ayrıldı.

Kamera asistanı A.Ö, "Burak Özçivit, tek tek biz set görevlilerinin gözlerinin içine bakarak küfür etti sonra seti terk etti. Hemen geri döndü ve aynı küfürleri bir daha söyledi. Set çalışanları bunları duyunca şok geçirdiler ama kimse ağzını açıp tek kelime söylemedi. Şüphelinin daha önceden de farklı kişilere bu kadar ağır olmasa da benzer hakaretleri olmuştur. Şikayetçiyim." dedi.

Burak Özçivit savunmasında "Set ortamının stresli olduğu doğrudur ama ağzımdan küfür hakaret çıkmadı. Bu küfürleri edebilecek kişi olmadığımı da beni yakinen tanıyan herkes bilir" şeklinde konuştu.

ŞAHİTLER OLAYI DOĞRULADI

Burak Özçivit'in davasında dinlenen şahitler olayı doğruladı. Savcı, şahitleri dinlemesinin ardından Burak Özçivit'in aleyhinde işlemi yaparken iddianame hazırlandı ve mahkemeye sunuldu.

İDDİANAMEDEN

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Burak Özçivit 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. İddianamede Mehmet K., Turgay A., Atakan Ö. ve Okan Ş.'nin Beykoz Riva'da çekimleri yapılan 'Kuruluş Osman' isimli dizide set çalışanları olarak yer aldığı belirtildi.

Olay günü olan 8 Aralık 2020'de dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit'in bulunduğu çadırdan çıkarak müştekilere küfür ve hakaret içerikli sözler söylediği kaydedildi. Müştekilerin tanık olarak gösterdiği kişilerin olayı doğruladıkları anlatılan iddianamede, şüpheli Burak Özçivit'in tanık olarak gösterdiği kişilerin ise olayın yaşanmadığını söylediği vurgulandı.

İddianamenin değerlendirme kısmında ise "Bahse konu olaya ilişkin karşılıklı tanık beyanları olduğu görülmekte ise tüm soruşturma evrakı birlikte değerlendirdiğinde şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphelinin hasıl olduğu" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu suçun uzlaşmaya tabi olduğu, dosyanın uzlaştırmacıya gönderildiği fakat tarafların uzlaşamadığı da iddianamede belirtildi. İddianamede tutuksuz şüpheli Burak Özçivit'in "Zincirleme şekilde alenen hakaret" suçundan 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.