İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağışı ne kadar sürecek? Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji'den yapılan ''turuncu'' ve ''sarı'' uyarıları üzerine yeni gelişmeler merak konusu oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan vatandaşların gündeminde yer alan hava durumuna ilişkin resmi kurumlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Peki Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağışı ne kadar sürecek?

Yurt genelini etkisi altına alan yoğun kar yağışının ardından İstanbul, Ankara ve İzmir için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, yer yer kar yağışların devam edeceği belirtildi. Son yapılan "turuncu" ve "sarı" uyarı üzerine internet aramalarında "Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağışı ne kadar sürecek?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kent için hafta sonu için "turuncu alarm" verildiğini belirterek, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

İstanbul'da Perşembe gününden başlayan kar yağışının hafta sonu da etkili olması bekleniyor.

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün 19 Mart cumartesi günü İstanbul için "turuncu alarm" verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"03.00-06.00 arası kar, 06.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım." dedi.


HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MGM'den yapılan uyarıda, "Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor" denildi.

Meteoroloji uyarısına göre, yağışların pazar günü 12.00'ye kadar süreceği öngörülüyor.

SOĞUKLAR NE KADAR SÜRECEK❓

Kar yağışının bugün daha uzun aralıklar yağacağını belirten Meteoroloji Mühendisi Dilek Çalışkan, "Özellikle Marmara denizine kıyısı olan ilçelerde daha uzun aralık olacak" dedi.

YURT GENELİ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin, Adana'nın kuzey ve batısı, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların gece saatlerinde Trabzon'un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde, yarın Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İstanbul, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

'TURUNCU' VE 'SARI' UYARI

Ka yağışı beklenen Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bolu, Bursa, diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Siirt, Sinop, Tunceli, Zonguldak, Batman Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük ve Düzce için 'sarı', yoğun kar yağışı ve çığ beklenen Ağrı, Artvin, Bitlis, Hakkari, Muş, Rize, Trabzon ve Van için 'turuncu' uyarı yapıldı.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yarın iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.