Hadise, Bircan Bali ve Arto'ya açtığı tazminat davasını kazandı

Şarkıcı Hadise, kendisi hakkında 2009 Eurovision Şarkı Yarışması dönemiyle ilgili yayında olay açıklamalarda bulunan şarkıcı Arto ve magazin yorumcusu Bircan Bali hakkında dava açmıştı. Hadise'yi haklı bulan mahkeme, Bircan Bali ve Arto'nun tazminat cezası ödemesine hükmetti.

Ünlü şarkıcı Hadise, 2009 yılında Türkiye'nin Eurovision Şarkı Yarışması temsilcisi olmuş ve Düm Tek Tek adlı temsil şarkısı ile dördüncülük elde etmişti. Söylemezsem Olmaz adlı magazin programında Hadise'nin sahne aldığı gece konuşulmuş ve programın yorumcusu olan Bircan Bali ile Arto, Hadise hakkında olay sözler sarf etmişlerdi.

Bircan Bali ünlü şarkıcının o zamanlarda özel gününde olduğunu öne sürerek, "Yoksa birinci olurdu" demişti. Arto ise Bali'ye takılmıştı.

Sabah'ta yer alan habere göre; kişilik haklarının zedelendiğini belirten ünlü şarkıcı Hadise, avukatı Dr. Hakan Öncel aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Hakkında yorumda bulunan şarkıcı Arto ve magazin yorumcusu Bircan Bali hakkında, çirkin iddialarına karşılık olarak manevi tazminat davası açtı.

Mahkeme, Hadise'ye canlı yayında söylenen çirkin sözlerin kişisel haklara saldırı oluşturduğunu gerekçe göstererek sunucu Bircan Bali ve şarkıcı Arto'nun, 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hüküm verdi.