2023 Hac ön kayıt ve kayıt güncelleme nasıl yapılır? Hac ön kayıt ve kayıt güncelleme süresi uzatıldı mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hac ön kayıt ve kayıt güncelleme süresi ile ilgili 5 Ocak itibariyle başvuruların başladığı duyurulmuştu. 26 Ocak üzerinden hac ön kayıt ve kayıt güncelleme süresi sona ermesi bekleniyordu. Fakat konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan müjdeli haber geldi. Peki Hac ön kayıt ve kayıt güncelleme süresi uzatıldı mı, kayıt ve kayıt güncelleme nasıl yapılır?

Hac ön kayıt ve kayıt güncelleme süresi ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan açıklama geldi. Bilindiği üzere hac ön kayıt ve kayıt günceleme başvuru süreci 5 ocak itibariyle başlamıştı. Söz konusu süre ile ilgili internet aramalarında "Hac ön kayıt ve kayıt güncelleme süresi uzatıldı mı, ön kayıt ve kayıt güncelleme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı aranmaya başlandı.

HAC ÖN KAYIT VE KAYIT GÜNCELLEME SÜRESİ UZATILDI MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2023 yılı hac ön kayıt ve kayıt güncelleme işlemlerinin 31 Ocak'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlardan gelen yoğun talep dolayısıyla 2023 yılı hac ön kayıtları ve kayıt güncelleme işlemleri 31 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Vatandaşlar işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek.

2023 HAC KONTENJANLARI NEDİR?

65 yaş üstü dahil 83 bin 430 kişi bu sene hacca gidebilecek.

2023 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac kuraları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ön kayıt sonrası başvuru yapanlar arasından kura çekilişleri yapılması bekleniyor.

HAC ÖN KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyenlerin işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hac ön kayıtları e-Devletten gerçekleşecek.

İlgili bankalara belirlenen tarihlerde vatandaşlar ön kayıt ücreti yatırılacak. "www.hac.gov.tr" adresinde yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulaması gerçekleşecek.

Elektronik ortamda "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlar yapılıyor.

2023 HAC BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

İlk defa hacca gidecek adaylar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracaklar ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığıyla 250 lira ön kayıt ücreti ödeyecek. Adayların il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini ise e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kura tarihinde ismi çıkan adaylar, 2023 haccı için kesin kayıt hakkı elde edecek.

HAC FİYATLARI 2023 BELLİ OLDU MU?

Henüz 2023 yılı hac fiyatları açıklanmadı. Detaylı bilgi için Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezlerinden bilgi alınabilecek.

Hac fiyatlarının Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden bu hafta açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalara haberlerimizde yer vereceğiz.