Hac kurası ne zaman, hangi tarihte? 2022 Hac kontenjanı kaç?

Hac kurası ve kontenjanı merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Suudi Arabistan yönetimi hac ibadeti için bu yıl 1 milyon ziyaretçiyi kabul edeceğini duyurdu. Diyanet ise Türkiye'nin Hac kontenjanını açıkladı. Peki, Hac kurası ne zaman, hangi tarihte? 2022 Hac kontenjanı kaç?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen Mümin vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Son dakika gelişmesine göre Türkiye'nin Hac kontenjanı da belli oldu. Peki, Hac kurası ne zaman, hangi tarihte? 2022 Hac kontenjanı kaç?

2022 HAC KONTENJANI KAÇ?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş "Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 2022 yılı haccında Türkiye'den 37 bin 770 hacı adayı kabul edilecek İnşallah.

19 Nisan'da gerçekleştireceğimiz Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunun ardından detayları vatandaşlarımızla paylaşmış olacağız." açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan yönetimi hac ibadeti için bu yıl 1 milyon ziyaretçiyi kabul edeceğini duyurdu. Türkiye'nin Kovid-19 "kırmızı listesi"nden çıkarılmasının ardından hacı adayları kura çekimini beklemeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkelere verilecek hacı adayı kontenjanlarının belirlenmesinin ardından detaylı açıklamanın vatandaşlarla paylaşılacağını duyurdu.

HAC KURASI NE ZAMAN?

Hac kura tarihi henüz belli değil. Hac kura tarihi belli olduktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.