Güzergaha 8 OSB kuruldu! İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ile İzmir arasındaki kara yolu ulaşımını 3.5 saate indiren İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ile İzmir arasındaki kara yolu ulaşımını 3.5 saate indiren ve binlerce kişinin istihdamını sağlayan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun, geçtiği illerin ekonomisine de olumlu katkı sağladığını ve yeni yatırımların önünü açtığını bildirdi.

8.5 MİLYAR LİRA KATKI

Karaismailoğlu, otoyolun yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkıda bulunduğunu kaydetti. Karaismailoğlu, proje sayesinde bölgedeki illerin kapasitelerinin üzerine çıktığını, yeni yatırımların da önünün açıldığını belirterek, şunları söyledi: "Proje sonrasında güzergah üzerinde 306 yeni işletme belgeli tesis açıldı, 31 bin yeni işletme belgeli oda turizme katıldı, 61 bin de yatak eklendi. Bölgedeki turizm sezonu daha da uzarken turizm merkezlerinde ziyaretçi sayısı arttı. Proje, üretim sektöründe gayrisafi yurt içi hasılaya 8.5 milyar lira katkı sundu. Otoyol güzergahı üzerinde 8 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) konumlandırıldı. Mevcut 13 OSB'de ise 2 bin 635 hektar genişleme yapıldı, burada da 54 bin personel istihdam ediliyor."

BÖLGEDE EKİLİ ALAN VE HAYVAN SAYISI DA ARTTI

Bakan Karaismailoğlu, tarım sektöründe de proje sonrasında gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Karaismailoğlu, tarım alanlarında 300 bin dekar ekili alan artışı, üretim hacminde de 408 bin ton artış sağlandığına dikkat çekerek, hayvancılıkta da küçükbaşta 713 bin, büyükbaşta da 350 bin hayvan artışı görüldüğü bilgisini verdi.