Osman Sezener kaç yaşında, nereli? GQ Men yılın şefi seçilen Osman Sezener kimdir?

Osman Sezener, sevilen yarışma programı MasterChef'e konuk oluyor. GQ Men yılın şefi seçilen Sezener, Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim almıştır. Daha sonra New York Fransız Mutfağı'nda eğitimini tamamlamıştır. GQ Men yılın şefi seçilen Osman Sezener kimdir? Osman Sezener kaç yaşında, nereli?

GQ Men yılın şefi seçilen Osman Sezener hakkında araştırmalar yapılıyor. Bu akşam yeni bölümüyle ekrana gelecek olan program MasterChef'te izleyenlerin karşısına çıkan Osman Sezener Fransız Mutfağı'nda eğitim almıştır. Peki, GQ Men yılın şefi seçilen Osman Sezener kimdir? Osman Sezener kaç yaşında, nereli?

OSMAN SEZENER KİMDİR?

Osman Sezener, 1982 yılında İzmir'de keyifle işlettikleri bir aile ve lokantalarının çocuğu olarak dünyaya geldi. İzmir Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra yiyecek-içecek sektörüyle ilgilendi ve ailesinin yanına gitmeye karar verdi. Eğitimine Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde başladı ve hemen ardından New York Fransız Mutfağı'nda eğitimini tamamladı. Yarı Alman yarı Girit köklerinin yardımıyla bu sektörün kendisine verdiklerini harmanlayabileceği inancına adım attı. Kendi deyimiyle "Ailesi sayesinde kalabalık sofralarda 4 öğün yediği harika yemekler" yaratım sürecinde belirleyici oldu.

Eğitim hayatını tecrübeyle pekiştirmek için Amerika, İtalya ve İstanbul'da önemli mutfaklarda çalıştı. Yine çocukluğundan beri yurt içi ve yurt dışı gezilerinde sokak yemekleri ile tanışmış, iyi restoranlarda yediği yemeklerin damak ve zihin gelişiminde büyük rol oynamıştır. Eğitimin sadece okulda olmadığının bilincinde; İlerlemek istediği bu yemek serüveninde yaşadığı toprakların malzemelerini, hikayesi olan insanların tariflerini ve farklı dokulara sahip coğrafyaların hazinelerini kendisine ilke edinmiştir.

Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Mutfak Dostları Derneği, "Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri"ni, 10 kategoride sahipleri ile buluşturdu. Osman Sezener 2020 yılında Yılın Türk Şefi ödülünün de sahibi oldu.