Göbeklitepe'de yapay zeka zirvesi

Şanlıurfa'daki Göbeklitepe, geleceğin teknolojilerinin de konuşulacağı yapay zeka ve metaverse etkinliğine ev sahipliği yapacak.

"İnsanlığın başlangıç noktası" olarak nitelendirilen ve geçmişiyle ilgi odağı olan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe, yarın bu kez geleceğin teknolojilerinin de konuşulacağı yapay zeka ve metaverse etkinliğine ev sahipliği yapacak. Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Türkiye'de yapay zekaya dair farkındalık oluşturmak ve konunun bilinirliğini artırmak üzere, özellikle gençleri merkeze alarak faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. "Toplumda Metaverse Algısı: Sosyal Etki" araştırmasından ise toplumun metaverse kavramından uzak olduğu sonucunu elde ettiklerini vurgulayan Küçükşabanoğlu, "Yapay zeka ve metaverse kavramlarının 2030 yılına kadar dünya ekonomilerinde oluşturacağı pastanın yaklaşık 25 trilyon dolar olması bekleniyor.

BİLİNÇ ARTMALI

Ülke olarak bu pastadan payımızı almak için daha çok bilgilenmemiz gerekiyor. AIPA olarak ülkemizin hem bugünü hem de yarınları için başta ekonomi olmak üzere birçok konuda önemli dönüşümlere yol açacak yapay zeka ve metaverse konuları hakkında halkımızı daha fazla bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.