Georgieva yeniden doğdu! Bulgaristan'da bacağı kesilecekti, Türkiye'de yürüyor

Bulgaristan'da geçirdiği trafik kazasında sol bacağı kopan ve dikildikten sonra enfeksiyon kapan Georgieva, ampüte edilecekken Türkiye'de gördüğü tedaviyle yürümeye başladı.

Bulgaristan'ın Dobriç kentinde yaşayan, evli ve 1 çocuk annesi Zdravka Miteva Georgieva'nın sol bacağı, 4 yıl önce yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpmasıyla koptu. Bulgaristan'da tedavi gören ve bacağı yerine dikilen Georgeava, ardından defalarca ameliyat geçirdi. Ancak bir süre sonra enfeksiyon kapan Georgieva'ya doktorlar, tedavisinin imkansız olduğunu belirterek, bacağını kesmek zorunda olduklarını söyledi. Georgieva, irtibat kurulan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki özel hastaneye yönlendirildi.

Georgieva, "Bacağımın kurtarılabilme ihtimali olduğunu söylediler biz de tedavi olmak için Türkiye'yi seçtik. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Tedavi çok iyi gidiyor hatta mükemmel diyebilirim" dedi.

DURUMU İYİYE GİDİYOR

Georgieva, Çorlu'da Doç. Dr. Ali Bilge tarafından tedaviye alındı. Tedavi sonunda bacağı kesilmekten kurtarılan Georgieva, koltuk değnekleriyle birlikte yürümeye başladı. Bilge, hastanın durumunun çok iyi olduğunu belirterek, "Kaynama ameliyatı ve kemik nakli yaptık. Kalçadan ve diğer cansız olan bir bölgeden aldığımız kemikle o bölgede kaynatma işlemi yaptık" dedi.