Genç mühendisler işe İHA ile başlıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, yeni mezun mühendisleri, Türkiye'nin milli uçak, helikopter ve insansız hava aracı projelerinde görev almaları için hazırlıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), bünyesine kattığı yeni mezun mühendisleri, Mühendis Geliştirme Programı'yla Türkiye'nin milli uçak, helikopter ve insansız hava aracı projelerinde görev almaları için hazırlıyor. TUSAŞ, Milli Muharip Uçak, Hürjet, Gökbey, Atak-2, Anka ve Aksungur gibi projeler dolayısıyla son dönemde çok sayıda yeni mezun mühendisi bünyesine kattı.

İSTİHDAMA HAZIRLAR

TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, istihdam sürecinde genç mühendislerin teorik açıdan çok iyi yetiştirildiğini ancak havacılık ve uzay sanayii alanlarında pratiğe ihtiyaçları olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu ihtiyaçtan hareketle Mühendislik Geliştirme Programı adı verilen bir program başlattıklarını belirten Pınarbaşı, şöyle konuştu: "Bu, bildiğimiz kadarıyla özgün ve Türkiye'de ilk defa uygulanan bir program. Yeni mezun mühendislerimiz 40-50 kişilik gruplar halinde programa alınıyor. Makine, malzeme, elektrik-elektronik, havacılık gibi değişik alanlardan arkadaşlarımıza 4-5 ay gibi bir sürede hem hızlı eğitimler verip, havacılık ve uzay sanayiini tanıtıyoruz hem de bir uçağın tasarımı nasıl yapılır onu öğretiyoruz."

4-5 AYDA ÖĞRENİYORLAR

Pınarbaşı, "Arkadaşlarımız TUSAŞ'ı, sanayiyi, tasarım ve üretimin nasıl yapıldığını 4-5 ay gibi kısa sürede öğreniyor. Çok olumlu geri dönüşler aldık ve program başarıyla devam ediyor" dedi. Mühendis Geliştirme Programı Şefi Görkem Şimşek de, katılımcıların 2 aylık genel eğitim sürecinden geçtiğini, atölye aşamasında ise bir hava aracının üretim süreçlerinin deneyimlendiğini bildirdi.