Gelin tatlısı tarifi nasıl? Gelinim Mutfakta Gelin tatlısı malzemeleri ve yapılışı

Kanal D ekranlarında gündüz kuşağında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da bugün haftanın finali heyecanı yaşanıyor. Kıyasıya rekabet ve gergin anların yaşandığı programda bugün haftanın en çok puanını alan yarışmacı 10 altın bileziğin sahibi olacak. Peki, Gelin tatlısı tarifi nasıl? Gelinim Mutfakta Gelin tatlısı malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta'da bugün yapılan Gelin tatlısı malzemeleri ve yapılışı merak konusu oldu. en lezzetli tabağı çıkaran gelin yarışmacı gün birincisi olacak ve çeyrek altın kazanacak. Öte yandan hafta boyunca alınan puanların toplanması halinde zirveye yerleşen yarışmacı hafta birincisi olarak 10 altın bilezik kazanacak. İzleyiciler final günü yapılan tatlı ile ilgili aramaları hızlandırdı. Peki, Gelin tatlısı tarifi nasıl? Gelinim Mutfakta Gelin tatlısı malzemeleri ve yapılışı

GELİN TATLISI MALZEMELERİ NELER?

Hamuru için gereken malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Muhallebisi için gereken malzemeler

1 litre süt

1 yumurta sarısı

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 kutu krema

Keki ıslatmak için

2-2. 5 su bardağı soğuk süt

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

GELİN TATLISI YAPILIŞI

Kek malzemeleri çırpılır, yağlanmış büyük kare borcama dökülür ve 180 derecede pişmeye bırakılır.

Kek pişerken diğer taraftan krema hariç tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamında pişirilir.

Ocağı kapatıp 5 dk bekledikten sonra krema da eklenip soğuyana kadar çırpılır.

Kek fırından çıkıp soğurken 2-2. 5 bardak soğuk süt içinde şekeri eriyinceye kadar karıştırılır.

Soğuyan keki bununla ıslatın.

Ardından muhallebiyi üzerine döküp bol hindistan ceviziyle süsleyin.

Tatlıyı 1 gece buzdolabında dinlendirin.