Fiyatları böyle uçuruyorlar! Şekeri 6 kat farka satan bile var

Konya Şeker, zamlı şeker fiyatları için marketleri suçlarken bazı satış kanallarında 1 kilogramlık Torku toz şekerin fiyatı 6.5 liradan başlıyor, 36.80 liraya kadar çıkıyor.

Konya Şeker, zamlı şeker fiyatları için marketleri suçlarken Akşam'ın yaptığı araştırmaya göre bazı satış kanallarında 1 kilogramlık Torku toz şekerin fiyatı 6.5 liradan başlıyor, 36.80 liraya kadar çıkıyor. Marketler ve e-ticaret seteleri arasındaki fiyat farkı 6 kata ulaşıyor.

AŞIRI KÂR HIRSI

Aradaki bu fiyat farkına dikkat çekilen Konya Şeker'in açıklamasında "Son zamanlarda bazı marketlerde ürünlerimiz ile ilgili aşırı fiyat artışlarının yapılan incelemeler sonucu tek taraflı bir fiyat artırımı olduğu ortaya çıkmıştır. Bazı marketlerde özellikle Torku toz şeker üzerinde çok yüksek fiyatlar etiketlenmiş ve kamuoyunda da bu fiyatların şirketimiz tarafından yapıldığı algısı yayılmaya çalışılmıştır" denildi. Açıklamada "Ürünlerimiz ile ilgili fabrika satışlarımız ve piyasada belirlenen satış rakamları incelenmiş ve sonucunda bazı satıcıların aşırı oranda kâr oranı ile satış yaptığı anlaşılmıştır. Kurumumuz olarak marketlerin satışlarına etki etme hakkımız bulunmamaktadır. Yapılan araştırma ve incelemeler de ürünlerimizin satışı yapılan birçok markette ise daha makul fiyatlama olduğu görülmüştür" ifadesi kullanıldı.

ŞEKERİ KİM KAÇA SATIYOR

Satış yeri.................Torku (1 kg/TL)

n11.com (Metehan Market) 36.80

pttAvm (Ekomarket) 24.90

İstegelsin 16.90

Carrefoursa 16.75

Migros 14.50

Bizim Toptan 14.50

Macromarket 14.50

Trendyol (Özhan Market) 10.44

Özpaş (Sakarya) 6.75