2022 Mayıs ayı FED faiz kararı yükseldi mi, düştü mü son durum nedir? FED faiz kararı sonrası dolar, altın, bitcoin ne kadar oldu?

Federal Rezerv'in merakla beklenen faiz oranı kararı piyasaların yakından takip ettiği konular arasında. ABD ve Avrupa hisse senetleri Çarşamba günü çoğunlukla dalgalanırken, Hazine getirileri, yaygın olarak beklenen Federal Rezerv'in 40 yılın en hızlı yükselen enflasyonunu dizginlemek için faiz oranlarını artırma ve likiditeyi azaltma kararı öncesinde yükseldi. Söz konusu altın, dolar ve bitcoin yatırımcılarıda şimdiden etkilerini merak etmeye başladı. İnternet aramalarında ''FED faiz kararı ne oldu, açıklandı mı? 2022 FED faiz kararı yükseltirse dolar, altın, bitcoin ne olur?'' sorularına yanıt arayanlar için ayrıntılar haberimizde.

Piyasaların beklediği FED'in para politikası faiz kararı bugün açıklanacak. Uzmanlara göre ABD merkez bankası, Mayıs 2020'den bu yana en yüksek oran olan 50 puanlık bir faiz artışı hedefliyor. Peki FED faiz kararı sonrası dolar, altın, bitcoin ne kadar oldu? 2022 Mayıs ayı FED faiz kararı yükseldi mi, düştü mü son durum nedir?

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed) 50 baz puanlık faiz artırımına gitti

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini 50baz puan artırarak yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltti.

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan ise "Jeroma Powell'ın mayıs ayı için 50 baz puanın ötesinde, 50 baz puanlık bir seriyi gündeme getirmesiyle başlayan süreç sonrası Fed'in faiz artırımı beklentilerinde 75 baz puanlık artış da dile getirilmeye başlandı" açıklamasında bulunmuştu.

AVUSTRALYA 11 YIL SONRA ARTIRDI

Avustralya Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0.25'e yükseltti. Bu, Avustralya'daki Kasım 2010'dan bu yana alınan ilk faiz artırım kararı oldu. Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe karar sonrası yaptığı açıklamada olağanüstü para desteğini geri çekmenin vaktinin geldiğini belirtti.

2022 FED FAİZ KARARI YÜKSELTİRSE DOLAR, ALTIN, BİTCOİN NE OLUR?

Analistler, Fed'in faiz kararında piyasaları şaşırtmasının beklenmediğini ancak karar metni ve Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamaların önemine işaret etti. ABD'de ilk çeyrek büyüme verilerinin beklentilerin altında kaldığını ve tahvil piyasalarına getiri eğrisinin bazı varlıklarda tersine döndüğünü belirten analistler, hem yüksek enflasyon hem de artan resesyon endişeleri kapsamında Fed'in çizeceği yol haritasının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

DOLAR NE KADAR?

1 ABD Doları = 14,73 Türk Lirası oldu.

ALTIN NE KADAR?

Altın gram fiyatı 891,68 Türk Lirası oldu.

BİTCOİN NE KADAR?

1 Bitcoin 587.025,84 Türk Lirası oldu.