Cüneyt Arkın Fatma Girik öldüğünde ne söylemişti? Fatma Girik ne zaman öldü?

Yeşilçam'ın Kara Murat'ı, Battalgazi'si, Malkoçoğlu'su ve daha fazlası Cüneyt Arkın vefat etti. Dün akşam rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Cüneyt Arkın'ın kalbi durdu. Ölüm haberiyle sinema camiası ve tüm sevenleri yasa boğuldu. Akıllara Cüneyt Arkın Fatma Girik öldüğünde söyledi sözler geldi...

Yeşilçam'ın efsanelerinden Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. Usta sanatçının ölümü sevenlerini yasa boğdu. Cüneyt Arkın'ın yakın dostu Fatma Girik'in vefatının ardından söyledi sözler gündem oldu. Peki, Cüneyt Arkın Fatma Girik öldüğünde ne söylemişti? Fatma Girik ne zaman öldü?

CÜNEYT ARKIN: "FATMA'M BEKLE BENİ, GELİYORUM"

Fatma Girik vefatı sonrası bir TV programına bağlanan Arkın, yakın dostu için duygularını şu şekilde ifade etti:

"İnanamıyorum, bir dönem bitti. Nasıl dayanırım ben bu acıya... Sen ne iyi insandın. Ne kadar alçak gönüllü, dosttun. Mavi mavi bakardın... Nur içinde yat. O anlatılmaz, o hepimizin yüreğinde... Türk insanının yüreğidir o. Baştan aşağı Anadolu'dur o. Anadolu anasıdır o. Fatma'm bekle beni orada, geliyorum."

FATMA GİRİK NE ZAMAN ÖLDÜ?

12 Aralık 1942, İstanbul doğumlu Fatma Girik, 24 Ocak 2022 tarihinde vefat etti.

Fatma Girik, 1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol alan Girik; canlandırdığı sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleri ile tanındı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından birisi olarak kabul edildi.