Fahrettin Altun'dan NATO mesajı: Teröre karşı durmayana onay vermeyiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütü PKK ve FETÖ'nün Avrupa'da ve ABD'de varlığını sürdürmesinin NATO'ya zarar verdiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "21. Yüzyılda NATO, Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli"nin açılış konuşmasını yaptı. Terör örgütü PKK ve FETÖ'nün Avrupa'da ve ABD'de varlığını sürdürmesinin NATO'ya zarar verdiğini de söyleyen Altun, konuşmasında şunları kaydetti:

MÜTTEFİKLİĞE ZARAR VERİYORLAR

Özellikle Türkiye'nin PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele bazı NATO müttefiklerinin bu terör örgütlerine doğrudan ya da dolaylı destek olduklarına hepimiz şahit olduk. PKK'nın ve FETÖ'nün hem Avrupa hem de ABD'de varlığını sürdürmesi ve bunlara müsamaha gösterilmesi, NATO'nun müşterek savunma ruhuna zarar veriyor. PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD'ye yapılan yardımlar da müttefikler arası dayanışmaya ters düşüyor, Türkiye'nin birincil güvenlik çıkarlarını zedeliyor.

"SOMUT ADIMLAR ATILMALI"

Terörle mücadele konusunda net bir pozisyon almamış ülkelerin ittifaka kabulü NATO'nun geleceği için de bir tehdit oluşturacaktır. Finlandiya ve İsveç'in üyelik başvurularına dair çekincelerimiz halen sürüyor Ülkemiz, Finlandiya ve İsveç'ten NATO'nun kolektif güvenlik prensibi çerçevesinde somut adımlar, somut garantiler bekliyor. Bu adımlar, teröre verilen siyasi desteğin son bulması, terörün finansman kaynağının kurutulması, PKK/PYD'ye silah desteğinin sonlandırılması ve ülkemize yönelik ambargo ve yaptırımların kaldırılmasıdır.

"NET DURUŞ SERGİLİYORUZ"

NATO'ya üyeliğin bir ayrıcalık olduğunu belirten Altun, "Bu ayrıcalığın elde edilmesi için mevcut bazı gereklilikler karşılanmalıdır. Bunlar hayata geçmediği sürece de Türkiye'nin bu tavrında değişiklik olmayacaktır. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri konusunda tüm ittifakın da güvenliğini ilgilendiren bir duruş sergilediğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.