Fahiş fiyata karşı işbirliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yükselişe geçen konut fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için tüm paydaşlar elini taşın altına koyuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konut sektörüne yönelik açıklanan yeni paketlerin ardından bazı fırsatçı ev sahibi ve müteahhitlerin fiyatlarını artırdığı kamuoyuna yansımıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacaklarını duyurmasının ardından, ilgili kuruluşlar harekete geçti. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ile emlakçılar, haksız fiyat artışlarına karşı işbirliği yapacak.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç'in davetlisi olarak İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Bozan'la birlikte bir araya gelip, bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

ALET OLMAYACAĞIZ

Aşa "Emlakçılar olarak fiyat artışlarının önünde duracak, fiyatlarında haksız artış yapılan gayrimenkullerin satışına aracılık yapmayacak ve bu evleri portföylerimize almayacağız. Bu konuda tüm üyelerimize çağrı yapıyoruz" dedi. Bozan "Sayıları 13 bin 500'ü bulan üyelerimizle görüşmelere başladık. Onlara, bu fahiş ve haksız fiyat artışlarına alet olmamaları için çağrıda bulunduk" diye konuştu.

EV FİYATLARINA GÜNLÜK DEĞİL SAATLİK ZAM

Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından bazı fırsatçıların başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere birçok ildeki ev fiyatlarını yüzde yüz arttığına dikkat çeken Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Elinde 150-200 daire olan arsa sahipleri var. Bunlar değil günlük saatlik zam yapıyorlar. Buna çözüm bulunmalı" şeklinde konuştu.