Facebook'ta 5 milyon TL kaptırdı

Facebook'ta müşteri aradı 5 milyonu gitti. Sosyal medyada zeytinyağı satan Murtaza Sucu, dolandırıcıların ağına düştü. Yaşlı adam, 5 milyon lira değerindeki arabasını ve arazisini tek kuruş almadan devretti.

İHA

Gaziantep'te Murtaza Sucu (74), kendi ürettiği zeytinyağını satmak için 17 Ocak'ta Facebook'ta ilan verdi. 2 Şubat'ta irtibata geçen kişilerin istediği yağ numunesini ofise götüren Sucu'ya dolandırıcılar kendilerini işadamı olarak tanıttı. Yaşlı adam, 30 teneke zeytinyağını parasını almadan teslim ettiği kişilere 2021 model sıfır aracını da satmak istedi.

SAHTE BANKACI İKNA ETTİ

Şüphelilerden biri 500 bin liralık aracı oğlunun üzerine devraldı. Yine ödeme yapmayan sahtekarlar, Sucu'nun 13 dönümlük arazisine de talip oldu. Zanlılar, Sucu'nun güvenini kazanmak için işin içine kendisini banka müdürü ve polis olarak tanıtan iki kişiyi de dahil etti. Sahte bankacı, sözde müşterilerinin 10 milyon liralık hazır kredi limitleri olduğunu söyledi. Dolandırıcılar, Sucu'nun arazilerinin yerini göstermek için açtığı e-Devlet hesabının şifresi ve iletişim bilgilerini değiştirip arazi için satış işlemi başlattı. Sucu, 8 Şubat'ta arazisini de bir kuruş almadan devretti. Daha sonra yaşlı adama silah zoruyla "Paramı aldım" yazılı evrak imzalatıldı. Kredi başvurusu sonuçlanınca toplu ödeme yapacaklarını söyleyen zanlıların verdikleri 2 çek karşılıksız çıktı. Bunun üzerine zanlılar, 4 milyon 900 bin lira değerinde senet verdi ama onun da sahte olduğu anlaşıldı. Dolandırıldığını anlayan Sucu, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

45 YILLIK BİRİKİMİM 5 GÜNDE BUHAR OLDU

45 yıl Avrupa'da işçilik yaparak kazandığı mal varlığını geri almak için hukuk mücadelesi başlatan Murtaza Sucu, şöyle konuştu: "Emrivaki şekilde arazimi istediler. Satmak istemedim ama ikna ettiler. Şekerim yükseldi, bana şekerli su içirdiler. Daha kötü oldum. Arabayı ve 4.5 milyon liralık arazimi 400 bin liraya satmışlar. 3 el değiştirmiş. 45 yıllık emeğimi 5 günde çaldılar."